Symfonieorkest Fidelio wordt per 1 augustus 2021 onderdeel van Quintus, het kunstencentrum van Kampen, IJsselmuiden en de kernen. Dit betekent dat Fidelio na 32 jaar als zelfstandig orkest ophoudt te bestaan en onder de paraplu van Quintus verder gaat. De eigen identiteit krijgt een volwaardige plaats binnen de samenwerking.

Fidelio kampte de laatste jaren steeds meer met beperkte middelen en muzikale mogelijkheden. Onder de vlag van Quintus verwacht het orkest zich meer te kunnen ontplooien. Quintus krijgt met Fidelio een symfonieorkest onder haar dak waardoor muziekleerlingen gemakkelijk kunnen kennismaken met het spelen in een dergelijk orkest en zo orkestervaring opdoen. Uiteraard zijn bij Fidelio ook leerlingen die elders les volgen of al jarenlang zelfstandig spelen van harte welkom.

Categorie├źn: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *